Äggstocks, äggledare och primär Peritoneal Cancer

Äggstockarna och äggledarna är en del av den kvinnliga reproduktiva systemet. Det finns en äggstock och en äggledare på vardera sidan av livmodern (den ihåliga, päronformat organ, där ett foster växer). Äggstockarna lagra ägg och göra kvinnliga könshormoner. Ägg passera från äggstockarna, genom äggledarna till livmodern. Bukhinnan är den vävnad som linjer bukväggen och omfattar organ i buken. Del av bukhinnan är nära till äggstockarna och äggledarna.

Den vanligaste typen av äggstockscancer kallas äggstocks epitelial cancer. Det börjar i vävnaden som täcker äggstockarna. Cancer börjar ibland vid slutet av äggledaren nära äggstocken och sprider sig till äggstocken. Cancer kan också börja i bukhinnan och spred sig till äggstocken. Stegen och behandling är densamma för äggstocks epitel, äggledare, och primära peritoneala cancer.

En annan typ av äggstockscancer är äggstockskönscell tumör, som är mycket mindre vanligt. Det börjar i grodden (ägg) celler i äggstockarna. Äggstocks låg malign potential tumör (OLMPT) är en typ av ovariesyndrom där onormala celler bildas i vävnaden som täcker äggstockarna. OLMPT blir sällan cancer.

Cancer i äggstockarna, äggledarna och primär bukhinnan är den femte vanligaste orsaken till cancerdöd hos kvinnor i USA Dessa cancerformer är ofta finns på avancerade stadier. Detta beror delvis på att de inte kan orsaka tidiga tecken eller symptom och det finns inga bra screeningtest för dem.

Anatomi kvinnliga reproduktionssystemet. De organ i den kvinnliga reproduktionssystemet inkluderar livmoder, äggstockar, äggledare, livmoderhalsen, och vagina.

En ögonblicksbild av äggstockscancer

Ny strategi för behandling av avancerad äggstockscancer visar lovande hos möss

Novel Treatment Krymper äggstockstumörer hos möss

Hormonbehandling kan förbättra överlevnad för kvinnor med äggstockscancer