bäckenorganframfall diagnos

När muskler och ligament som stödjer kvinnans bäckenorganen försvagas, kan bäckenorganen glida ur plats och skapa en bula i slidan (prolaps). Kvinnor utvecklar oftast bäckenorganframfalls år efter förlossningen, efter en hysterektomi eller efter klimakteriet. Denna utbuktning kan förvärras med tiden. Om du har symtom, se din vårdgivare.

i Rochester, Minnesota., rankas som nr 1 för gynekologi i US News & World Report bästa sjukhusen ranking. i Scottsdale, Arizona., rankas bland de bästa sjukhusen för gynekologi av US News & World Report. i Jacksonville, Florida., rankas högpresterande för gynekologi i US News & World Report.

Diagnos av bäckenorganframfall börjar med din historia och en fysisk undersökning av bäckenorgan för att hjälpa din vårdgivare avgöra vilken typ av framfall.

Utöver detta kontor besök, kan ytterligare tester krävas i vissa situationer. Fråga din vårdgivare varför varje test görs så att du kan förstå de olika beslut du och din leverantör kan göra om dina alternativ förvaltning.

Tester för bukorganet prolaps kan omfatta

Din behandling kommer att bero på svårighetsgraden av symtomen. Om framfall inte bry dig, kan din vårdgivare rekommenderar att behandla din prolaps utan kirurgi. Om symtomen förvärras och påverka din livskvalitet, kan behövas kirurgi.

Svaghet i bäckenbotten påverkar ofta mer än ett område. Till exempel, om du utvecklar symtom på en typ av framfall, är det mer sannolikt att utveckla andra typer. bäckenbotten specialister försöka rätta till alla framfallsrelaterade problem på en gång.

mediciner

Sjukgymnastik

Många kvinnor med framfall är också i klimakteriet. Klimakteriet resulterar i lägre östrogennivåer, vilket kan leda till vaginal torrhet. Om vaginal torrhet är ett problem för dig, kanske du vill diskutera östrogenbehandling med din vårdgivare.

Vissa kvinnor kan behandlas med östrogener innan ett kirurgiskt ingrepp. Men vissa människor inte använda östrogen, så diskutera risker och fördelar med din vårdgivare.

vagitorier

Sjukgymnastik kan rekommenderas, med knipövningar använder biofeedback att stärka specifika musklerna i bäckenbotten. Biofeedback innebär användning av övervakningsutrustning med sensorer som placeras i slidan, ändtarmen eller på huden.

Kirurgi

När du utför en övning, visar en datorskärm om du använder rätt muskler och styrka varje klämma (kontraktion) så att du lär dig att göra övningarna ordentligt. Långsiktig förstärkning av dessa muskler är den viktigaste faktorn för att minska symtomen. Biofeedback lär dig använda dina egna muskler för att hålla dem starka.

publikationer

Vissa kvinnor kanske föredrar en icke-kirurgisk alternativ för framfall organ. Vagitorier är silikon enheter som kommer i en mängd olika former och storlekar. De är placerade vaginalt att hålla bäckenorganen på plats.

Läkare kan använda vaginala metoder eller andra minimalinvasiv (laparoscopic) kirurgi, inklusive robot-assisted kirurgi, för att behandla vissa typer av bäckenorganframfall. Minimalinvasiv kirurgi kan din kirurg att göra mindre snitt och kan förkorta din sjukhusvistelse.

Prata med din kirurg om varför ett förfarande kan vara bättre för dig än en annan, vad kirurgisk metod blir och vilka material kommer att användas. Också be din kirurg om långsiktig framgång för den planerade förfarandet.

Beroende på var ditt prolaps, det finns olika kirurgiska strategier för olika typer av framfall

Främre framfall. En främre prolaps innebär ofta blåsan och kallas en cystocele. Din kirurg driver blåsan upp och säkrar bindväv mellan urinblåsan och slidan för att hålla blåsan i sitt rätta läge.

Kirurgen avlägsnar också överflödig vävnad. Om du har urininkontinens, kan din läkare rekommendera en blåshalsen suspension eller sele för att stödja urinröret.

Vaginal valv framfall. Hos kvinnor som har haft en hysterektomi, är framfall vid spetsen, eller en apikal framfall. Även känd som en vaginal valv framfall, kan denna typ av framfall innebär urinblåsan, ändtarmen och, vanligtvis, tunntarmen, där utbuktningen kallas enterocele. Din kirurg kan utföra korrigerande operation genom slidan eller buken.

I en vaginal tillvägagångssätt, kommer din kirurg använda ligament som stöder livmodern att rätta till problemet. I en buken tillvägagångssätt – som kan utföras laparoscopically, robot eller som ett öppet förfarande – din kirurg fäster slidan till svanskotan, och små delar av syntetisk nät kan användas för att stödja vaginala vävnader. Denna speciella typ av kirurgi kallas sacrospinous fixering.

Andra vaginal valv suspensioner kan också rekommenderas. Tala med din läkare om användningen av nätmaterial om du har frågor.

Tänk på att framfallskirurgi bara reparerar vävnad bula. Om bula inte stör dig, inte behövde opereras. Återkommande prolaps är vanligt, eftersom operationen inte reparera underliggande försvagade vävnader.

Framfall är resultatet av försvagade bäckenbotten vävnader som skapar en utbuktning, som en bråck. Allt du göra för att stoppa försvaga dessa vävnader är skyddande mot din bula blir värre eller återvänder efter en kirurgisk reparation, inklusive

arbetar med hundratals försäkringsbolag och är ett i-operatör för miljontals människor. I de flesta fall inte kräver en läkare remiss. Vissa försäkringsbolag kräver remisser eller kan ha ytterligare krav för vissa sjukvård. Alla möten prioriteras utifrån medicinska behov.

På campus i Arizona, utbildad läkare i gynekologi, urologi och urogynecology diagnostisera och behandla kvinnor som har bäckenorganframfall.

För möten eller mer information, ring central Utnämning Office på 800-446-2279 (avgiftsfritt) 08:00 till 05:00 Mountain Standard Time, måndag till fredag ​​eller fylla i ett online-möte formuläret.

På campus i Florida, läkare som utbildats i gynekologi, urologi och urogynecology ge utvärdering och behandling för kvinnor som har bäckenorganframfall.

För möten eller mer information, ring central Utnämning Office vid 904-953-0853 från 08:00 till 05:00 EST, måndag till fredag ​​eller fylla i ett online-möte formuläret.

På campus i Minnesota, läkare som utbildats i gynekologi, urologi och gynekologisk kirurgi diagnostisera och behandla kvinnor som har bäckenorganframfall.

För möten eller mer information, ring central Utnämning Office vid 507-538-3270 från 07:00 till 18:00 Central tid, måndag till fredag ​​eller fylla i ett online-möte formuläret.

Se information om patienten tjänster på tre platser, inklusive transport alternativ och logi.

Läkare bidra till förståelsen och behandlingen av bäckenorganframfall genom forskning och klinisk praxis. Forskare fokuserar på att förbättra diagnostiska metoder och behandlingar som används för alla typer av bäckenorganframfall.

Visa en lista över publikationer från Läkare på bäckenorganframfall på PubMed, en tjänst av National Library of Medicine.

Besök din läkare