kölbröst behandling

I vissa människor är kölbröst så mild att behandling inte är nödvändig. Om behandling är nödvändig och barnets ben växer fortfarande, kommer din läkare förmodligen rekommendera försöker ett stag först. Ortoser fungerar inte lika bra i äldre barn och vuxna, men kirurgisk reparation kan vara ett alternativ för dessa åldersgrupper.

En vadderad justerbar brace kan hjälpa platta bröstet gradvis. Detta fungerar bäst hos barn vars ben har inte slutat växa ännu, eftersom brosk som fäster deras revben till deras bröstbenet är fortfarande tillräckligt flexibel för att omformas av stag.

De flesta barn bär stag åtminstone 18 timmar om dagen i tre till sex månader. Efter bröstet uppnår det önskade utseendet, kan du behöva fortsätta att bära stag åtta timmar om dagen – vanligtvis när du sover – tills dina ben slutar växa.

tryck brace

Kirurgi

Eftersom bygeln kan irritera huden, kan det vara bäst att bära en åtsittande, fukttransporterande skjorta under stag och sedan dina vanliga gångkläder över stag.

Om tillståndet inte behandlas förrän i slutet av tonåren eller vuxen ålder, kan operation krävas för att rätta till problemet, eftersom bröstet brosk är mycket mindre flexibel vid den punkten.

Under den kirurgiska reparationen kommer bröstbenet omformas och flyttas. Brosk som bifogas revbenen till bröstbenet kan behöva tas bort eller omformas. En krökt metallstång kan monteras över bröstet för att hjälpa till att hålla din bröstbenet i rätt läge.

narkosläkare och barnkirurger använder de senaste metoderna för postoperativ smärtkontroll som inkluderar leverera läkemedel genom en flexibel smal slang in nära nerverna i bröstet för att hjälpa till att snabba återhämtning. Du kommer att behöva begränsa vissa aktiviteter för upp till sex månader efter operationen.