penis storlek

Män överallt oroar sig för att deras penis är mindre än det borde vara eller att det inte kommer att tillfredsställa en älskare. Men forskning visar att de flesta män underskattar storleken på deras stolthet och glädje.

Människan har alltid lagt stor vikt vid storleken på hans penis. Många kulturer förknippar penis storlek med manlighet. I alla tider har det kommit att symbolisera egenskaper som manlighet, fertilitet, styrka, förmåga och mod.

Vissa män går till extrema längder för att försöka öka storleken på sin penis. Indiska mystiker kallas Sadhus har varit kända för att sträcka ut sin penis från tidig ålder genom att hänga vikter på det, medan Topinama indianerna i Brasilien uppmuntrade giftiga ormar bita sin penis för att förstora den.

Känsla otillräcklig kan verkligen skada en mans självförtroende och påverkar hans sociala liv. Det kan leda till problem från att inte kunna använda offentliga urinoarer eller delade duschrum, att undvika intima relationer.

Mäta din penis

Företag runt om i världen har utnyttjat denna oro, som säljer piller, penis förlängare och andra produkter penisförstorings som lovar att “öka längd och omkrets på din manlighet snabbt, eller pengarna tillbaka!”

Dr David Delvin

De flesta män syn om sin penis bildas under barndomen. Att växa upp, kan de se penis av en äldre bror, vän eller deras far och mentalt jämför detta med sin egen.

Rädsla och ångest om penis storlek kan också uppstå efter gliringar från andra människor under tonåren eller efter kommentarer från en sexuell partner.

Men män har ofta fel perspektiv på sin penis, säger sexuell hälsa expert Dr David Delvin. “När man tittar ner på din egen orgel, verkar det kortare än det egentligen är”, säger han. “I motsats, när du blick runt på andra killar i omklädningsrum eller duschar, får du en sidledes vy över dem. Så de verkar oftast vara längre än du är.

Att se din penis som andra människor skulle titta på dig själv klädde framför en helfigursspegel. Penis ser längre och större än när observeras från ovan.

Genomsnittliga penis storlek

I något skede, de flesta pojkar få ut en linjal eller ett måttband för att ta reda på hur länge deras penis är. Dr Delvin säger att det finns ingen mening med att göra detta när penis är halta eftersom längden av en slapp penis kan variera en hel del, till exempel beroende på hur kallt i rummet är.

För att få en exakt mätning, gör det när man har en erektion. Det är standard för att mäta penis på ovansidan, från basen till spetsen.

Det finns inga medellånga siffror för tonåringar eftersom människor växer i olika takt.

Enligt en studie av mer än 15.000 män, den genomsnittliga storleken för en vuxen penis är

Det finns stor variation i vinkeln hos en erigerad penis. Vissa uppföra penisar pekar rakt upp, andra rakt ner. Vissa har en liten böj åt vänster eller höger. Det finns inget rätt form. Om du har en större krök i penis som kan orsaka smärta eller svårt att ha sex, se din läkare. Ibland kan dessa vara symtom på Peyronies sjukdom.

män otillfredsställda

Varje penis är unik och pojkar utvecklas i olika åldrar och priser. Under puberteten, vanligtvis i åldrarna 11 och 18, penis och testiklar utvecklas snabbare, även om penis inte slutar växa tills de fyller 21.

Professor Kevan Wylie

Oavsett verklig storlek, många män är fortfarande missnöjda med storleken på deras manlighet.

En studie baserad på resultaten av en internetbaserad undersökning av mer än 50.000 män och kvinnor visade att 45% av män skulle vilja ha en större penis. Rapporten från professor Kevan Wylie, en konsult i sexuell medicin vid University of Sheffield, drog slutsatsen att alltför oro penisstorlek var högre bland män med normalstora penisar än män med små.

Professor Wylie rapport fann också skillnader mellan vad kvinnor och män tror. En mycket högre andel kvinnor (85%) var tillfredsställande fi ed med sin partners penis storlek än andelen män (55%) som var tillfredsställande fi ed med sin egen penis storlek.

Enligt professor Wylie, är frågan om attraktionskraft för kvinnor komplex. De flesta studier tyder på att penis storlek är mycket lägre ner på prioriteringslistan för kvinnor än sådana frågor som en människas personlighet och grooming.

Professor Wylie säger: “Det kan komma som en överraskning för en del unga män, men de flesta kvinnor har mycket litet intresse av storleken på sin penis och som har visats i ett flertal studier över tid.”

Vad kvinnor tycker

Han säger forskning visar att när det gäller sex, kvinnor är mycket mer intresserade av om du är romantisk, anbud och lyhörd för deras behov och önskemål än din penisstorlek.

Rådgivning har visat sig vara till nytta för män med penis ångest. Terapi hjälper patienter att identifiera och korrigera eventuella förvrängda syn på sin penis, bygga självförtroende och övervinna rädsla om sexuella relationer.

Professor Wylie säger: “Therapy gör att dessa män att övervinna sin ångest om att möta en potentiell partner, där innan de skulle inte ens våga engagera sig på grund av sin rädsla.”

Ta reda på mer om vad en sex terapeut gör.

Talrika fysiska behandlingar anspråk på att öka penisstorlek, men det finns mycket få belägg för att dessa fungerar. Ta reda på mer om penis behandlingar utvidgningen.

Om du är orolig för din hälsa ta en titt på mannen MOT, en konfidentiell nätet operation där du kan prata med en läkare anonymt.

20/04 /

Om du fortfarande orolig

JavaScript och Flash Player krävs för att se Choices verktyg.

JavaScript kan kopplas på via webbläsarens alternativ. Om du inte har en version av Flash Player kan du ladda ner gratis Adobe Flash Player från Adobe Systems Incorporated först.

JavaScript och Flash Player krävs för att se Choices verktyg.

JavaScript kan kopplas på via webbläsarens alternativ. Om du inte har en version av Flash Player kan du ladda ner gratis Adobe Flash Player från Adobe Systems Incorporated.

26/02 /

penis hälsa

Puberteten

26/02 /

Pojkarnas kroppar Q & A

Allt du behöver veta för att hålla din penis rena, friska och ändamålsenlig

 18-39

Artiklar om pubertet, inklusive de olika stadierna i puberteten hos pojkar och flickor, tips för att hjälpa föräldrar att förbereda sina barn och vanliga frågor och svar

Teen pojkar 15-18

Svar på frågor om pojkar organ, inklusive kön, pubertet och penisstorlek

Din hälsokontrollen

Hälsa för män i åldern 18 till 39, inklusive äta bra, motion, hur man förlorar magen och hemligheter av en sex läkare

Förvandlas till en soffpotatis? Vill sanningen om droger och säkrare sex? Ta reda på hur du kan skaffa dig sorterade

Miljontals människor har redan haft sin fria “medelåldern MOT”. Ta reda på varför denna hälsokontroll är så viktigt