Peyronies tester och diagnos sjukdom

En fysisk undersökning är ofta tillräckligt för att identifiera närvaron av ärrvävnad i penis och diagnostisera Peyronies sjukdom. Sällan, andra förhållanden ge liknande symptom och måste uteslutas.

Tester för att diagnostisera Peyronies sjukdom och förstå exakt vad som orsakar symtomen kan omfatta följande

Fysisk undersökning. Din läkare kommer att känna (palpera) din penis när det inte är upprätt, för att identifiera placeringen och mängden av ärrvävnad. Han eller hon kan också mäta längden på din penis. Om villkoret fortsätter att förvärras, hjälper denna första mätning avgöra om penis har förkortats.

Läkaren kan också be dig att ta in bilder på din penis tas hemma. Detta kan bestämma graden av krökning, lokalisering av ärrvävnad eller andra detaljer som kan hjälpa till att identifiera den bästa behandlingsform.

Andra tester. Din läkare kan beställa ett ultraljud eller andra tester för att undersöka din penis när den är upprätt. Innan bilder av din penis, kommer du förmodligen få en injektion direkt in i penis som gör att det blir upprätt.

Ultraljud är den vanligast använda testet för penis avvikelser. Ultraljud tester använder ljudvågor för att producera bilder av mjuka vävnader. Dessa tester kan visa närvaron av ärrvävnad, blodflödet till penis och andra abnormaliteter.