placenta förhandsgranskning behandlingar och läkemedel

Behandling för placenta förhandsgranskning beror på olika faktorer, bland annat

Om du har liten eller ingen blödning, kan din vårdgivare rekommenderar sängläge hemma. I vissa fall kan du behöva ligga i sängen för det mesta – sitter och bara stå när det är nödvändigt.

Du måste undvika kön, vilket kan utlösa blödning. Motion är vanligen tabu också. Var beredd på att söka akut medicinsk vård om du börjar blöda. Du behöver för att kunna komma till sjukhuset snabbt om blödningen återupptas eller blir tyngre.

Om moderkakan inte helt täcka livmoderhalsen, kan du få försöka en vaginal förlossning. Om du börjar blöda kraftigt, kan du behöva en akut kejsarsnitt.

För liten eller ingen blödning

För kraftiga blödningar

Om du blöder, kan du behöva sjukhus sängläge. Allvarlig blödning kan kräva en blodtransfusion för att ersätta förlorad blod. Du kan också dra nytta av läkemedel för att förhindra för tidig förlossning.

Din vårdgivare kommer sannolikt att planera en C-sektionen så snart barnet kan levereras på ett säkert sätt, helst efter 36 veckors graviditet. Om du behöver en C-avsnitt innan 36 veckor, kan du få kortikosteroider för att påskynda ditt barns lungor.

För blödning som inte kommer att sluta

Om din blödning inte kan kontrolleras eller ditt barn är i nöd, kan du behöva en akut kejsarsnitt – även om barnet är för tidigt.