sällskapsdjur allergi orsaker

Allergier uppstår när immunförsvaret reagerar på ett främmande ämne, såsom pollen, mögel eller djuravfällningar.

Ditt immunförsvar producerar proteiner som kallas antikroppar. Dessa antikroppar skyddar dig från oönskade inkräktare som kan göra dig sjuk eller orsakar en infektion. När du har allergier, gör ditt immunförsvar antikroppar som identifierar just din allergen som något skadligt, även om det inte är det. När du andas in allergenet eller komma i kontakt med det, svarar immunförsvaret och ger en inflammatorisk reaktion i näsgångarna eller lungorna. Långvarig eller regelbunden exponering för allergenet kan orsaka den pågående (kronisk) inflammation i samband med astma.

Allergener från katter och hundar finns i hudceller djuren skjul (ilska), liksom i deras saliv, urin och svett och på deras päls. Dander är ett speciellt problem eftersom det är mycket liten och kan förbli luftburna under långa tidsperioder med det minsta luftcirkulation. Den samlar också lätt i stoppade möbler och fastnar på kläderna.

Pet saliv kan hålla sig till mattor, sängkläder, möbler och kläder. Torkad saliv kan bli luftburna.

Katter och hundar

Gnagare och kaniner

Så kallade allergivänliga katter och hundar kan kasta mindre päls än sprider typer, men ingen ras är verkligen allergivänliga.

Gnagare husdjur inkluderar möss, gerbiler, hamstrar och marsvin. Allergener från gnagare är vanligen närvarande i hår, mjäll, saliv och urin. Damm från skräp eller sågspån i botten av burar kan bidra till luftburna allergener från gnagare.

andra husdjur

Kanin allergener finns i ilska, hår och saliv.

allergi husdjur sällan orsakas av djur som inte har päls, såsom fisk och reptiler.