Våra Couch till 5K resor “

Couch till 5K har hjälpt många människor får ur soffan och in i löpning. Här, Christine och Stewart Logie dela sina berättelser.

För Christine, är en 37-årig mamma till två från Warwick, den största fördelen med Couch till 5K den mentala släppa den ger henne. “Running ger mig ett lyft för dagen”, säger hon.

“Jag är mycket mer benägna att gå ut och hålla igång, och jag är mindre benägna att sitta ner och lata om eller har en kaka. När jag inte kan få ut för att köra Jag får Griniga! Det hjälper de- betona mig. Det lugnar ner mig och jag kan bara stänga. ”

Men Christine medger att det tog lite mod att ta det första steget. “Som ett barn, hatade jag igång och något liknande skolan längdskidåkning, så det faktiskt tog mig några veckor att bygga upp modet att lämna huset och komma igång. Veta Jag hade bara att köra 60 sekunder för att börja med fick mig att tänka : “OK, jag kan göra det”.

Jag gick ner i vikt med C25K ”

Jag var självmedveten också, jag visste inte om jag sprang rätt, och så var det paranoia att jag skulle gå så långsamt att folk skulle skratta åt mig. Det är därför jag valde att starta den i januari. Jag satte en mössa på och drog det rätt ner så att ingen skulle veta vem det var. Nu känner jag mig stolt – Jag bryr mig inte! Människor våg på mig och det är ganska uppmuntrande.

Christine har också märkt fysiska fördelar att driva. “Jag har definitivt märkt en förbättring i min kondition -.! Även att köra efter barnen på sina cyklar i parken jag kan springa efter dem nu, snarare än att berätta för dem att sakta ner och vänta på mamma Det finns också bara en allmän känsla välbefinnande, do not feel slöa. ”

Christine fortsätter att motivera sig att hålla igång nu att hon examen från soffan till 5K plan. “Jag har registrerat dig för Race for Life, så att nu planen är klar Jag har något att hålla utbildning för. Och när det kommer till kritan, jag verkligen njuta av det.”

Ladda ner soffan till 5k podcasts

Stewart, 40, har aldrig varit sportig, men blev inspirerad att ta upp igång efter att ha sett den framgång hans fru Christine hade uppnått.

Mer än något, var Stewart motiveras av hans önskan att gå ner i vikt. “Jag fyllde 40 i slutet av november förra året, och på 15½ sten (Stewart är 5’10), var jag inte i god form alls”, förklarar han. “Jag bestämde mig i januari i år att jag hade sex månader på sig att gå ner i vikt innan vi åkte på semester.

Stewart startade genom bantning och använda en crosstrainer hemma. Efter att han hade börjat gå ner i vikt, sedan började han Couch till 5K. Att tala i hans sista veckan av programmet, Stewart förklarar hur Couch till 5K arbetade för honom. “Jag blir uttråkad mycket lätt, men det fungerade eftersom det inte tar upp för mycket av min tid. – Det är bara 30 minuter början till slut Det bidrog också till att det är en mycket fast program – du visste exakt vad du behövde göra och fanns det podcasts för att stödja det. ”

Stewart framgång talar för sig själv. “Jag har förlorat en och en halv sten och sedan jag började banta och köra, och jag känner mig så mycket bättre och montör bara allmänna kondition nivåer -.. Som att gå uppför trapporna på jobbet Jag ser att starta 10K programmet snart jag är klar soffan till 5K, och det finns också ett par 10K lopp som jag skulle verkligen vilja ha en go vid. ”

Tackla Couch till 5K samtidigt som fru Christine hjälpte Stewart bo avståndet. “Det bidrog till att vi var båda på en hälso spark samtidigt – vi skulle kunna diskutera vad som är frågorna var, vilka veckor var bra, som var dålig, och vad man ska hålla utkik efter.”

15/09 /

15/09 /

Tjänster nära dig

Plats

Podcasts att komma igång 5km i nio veckor

Ta reda på om din aktivitetsnivå behöver ett lyft

Få tips och lokal information på skrivbordet

verktyg främjande

Kontrollera ditt BMI och få skräddarsydd rådgivning

Ta reda på vilka sport du är bäst lämpad för

Ta din kör till nästa nivå med nya podcasts för Couch till 5K akademiker

Styrka och flexibilitet podcast serie och få en gratis personlig tränare

5K + rinnande podsändningar för C25K examinerade

Styrka och Flex

Hitta en Race